Skadari Tó Nemzeti Park (túra)

A helyszínre, Virpazar-ra busszal érkeznek a turisták. Az odáig vezető úton a buszon az idegenvezető informálja az utasokat. A túra ára változó attól függően, hogy milyen hosszú az út Virpazarig, ahonnan a hajó indul. Sutomore-ból 20 euró, Budváról 23. Ez az ár nem tartalmazza a múzeum látogatásának belépőjét, ami 4 euró. A hajó elindulása előtt meglátogatható a múzeum, ami a régi szokásokat, valamint Montenegró 5 nemzeti parkját és annak élővilágát mutatja be. A 4 eurót állítólag a nemzeti parkok fejlesztésére és megóvásának költségeire fordítják.

A hajó gyakorlatilag körbehajózza a tó montenegrói szakaszát, majd egy meghatározott vendéglátóipari egységnél opcionálisan lehetőségek kínál egy halmenü elfogyasztására.

A túra végén lehetőség van a múzeummal szembeni borospincében vásárolni.

Fontos: Figyeljünk oda nyelvi szempontból arra, hogy milyen túrára jelentkezünk. Előfordulhat, hogy csak orosz turisták vesznek körbe minket, és az angol fordítás meglehetősen és érezhetően szűkszavú lehet az oroszhoz képest. Kérdezzünk rá a kiválasztott utazási standnál, hogy milyen nyelveken folyik a tájékoztatás a túra során.

:: Olvassuk el a következő olvasói élménybeszámolót!