Njivice

Njivice Montenegró legnyugatibb tengerparti faluja. Képletesen mondva a hátsó kertek a horvát határt nyaldossák. Innen Dubriovnik mindössze 45 km.

Csendes, nyugis falu kicsit más klímával, mint a 3 kilométerre fekvő Igaloban, vagy a 7 km-re lévő Herceg Noviban. Éjjelente e két városban kompenzálható a nyüzsgéssel Njivice csendessége. Fontos tudni, hogy a falu és Herceg Novi között szerényebb a helyi tömegközlekedési összeköttetés. Ritkák az indulások. A végállomás a Riviera szállodában van.

A falu hegyekhez viszonyított helyzete miatt nem csak más klímával, de hamarabb kezdődő és befejeződő nappalokkal büszkélkedhet, mint Herceg Novi. Ebből fakadóan az éjszakák is hűvösebbek és nagy melegek idején kellemesebb a partmenti séta.

Strandok szempontjából a Riviera strandot említenénk meg. Ennek egy szakasza a nudisták számára fenntartott terület. A strand felett a helyi szálloda vette át az irányítást, ami igen borsossá teszi a használatát. A szokásos egy napernyő, két nyugágy variáció 9 euróba kerül. A medence használata nyugággyal és napernyővel 10 euró.