Kotori-öböl körbehajózása

 

Több iroda is szervezi ezt a kirándulást. A hajókázás Tivatból indul. Tivat-ig busszal hozzák a turistákat, így a kirándulás ára változó. Aki Tivatból indul, annak 20 euró (ez az alapár), plusz a busz ára, a távolságtól függően. Így történik meg, hogy Budván ez a kirándulás 23 euró, míg Sutomore-ról indulva 30.

Az idegenvezető általában orosz és angol nyelven beszél az egész túra során. Tivat-ból délnek indulunk majd a Mamula sziget mellett elhaladva Zanjic gyönyörű strandjáig visz az utunk. Itt 2-3 óra pihenő, strandolás. Mivel a Kék barlang csak egy karnyújtásnyira van 3-4 euróért eljuthatunk oda is, csobbanhatunk egyet a barlangon belül. Felejthetetlen élmény.

Vannak irodák, melyek nem nagy hajóval indítja útnak a turistáit, hanem egy 40 férőhelyes vizitaxival. Ez esetben előfordulhat, hogy közös megegyezésre 2 euró felárért “beevez” a Kék barlangba.

Visszafelé Herceg Novi, Zelenika, Djenovici előtt haladunk, majd a Perast előtti mesterséges szigeten kötünk ki, ahol 1 euróért cserébe végigvezetnek a Szirti Madonna templomán és a benne található múzeumon.

Perast térségét elhagyva Kotorban kötünk ki, ahol az idegenvezető másfél óra alatt bemutatja az óváros nevezetességeit. A túra végén az óváros mellett vár ránk a buszunk.