Kostanjica

 

Hosszan elnyúló település, kevés szórakozási lehetőséggel. Nem mondhatjuk hogy csúnya, mert nem az, de azt sem, hogy különlegesen szép. A falu 4 km-en keresztül nyúlik el és nem teljesen beépített, a tengert mindenesetre jóeséllyel látni fogjuk a szállásunk ablakából… már ha úgy döntünk, hogy dacára az alant megfogalmazottakkal, mégis itt szállunk meg.

A Morinj-nyal közvetlenül határos párszáz méteres részen kívül nem tanácsoljuk, hogy ezt a települést válasszák!

A strandok (kivétel a Morinj felőli résznél) közvetlenül a Jadranska magistrala (adria út) alatt húzódnak. Betonosak, csónakosak. A falunak van olyan része, mely nincs összeköttetésben a kotori városi buszközlekedéssel! Sétány, vagy járda nincs. Aki sétálni akar, az a Jadranska magistrala-n fog gyalogolni, ami nem egy felhőtlen kikapcsolódás szezon idején.

Valakinek jó humora volt, amikor a faluról elnevezett strandra (vagyis a fő strand) kirakta a fürdőhelyet jelző táblát. A strand olyan keskeny, hogy nem tudjuk lerakni a törölközőnket keresztben rajta (ez nem valami túlzás, szó szerint értendő). Valószínűsítjük, hogy nem tartották karban és az évek során e partszakaszt egyszerűen elmosta a víz.
Végigsétálva a településen (igaz, szezonon kívül) egy fürdőzőt és egy turistát sem láttunk. Ilyet csak ezen a településen tapasztaltunk. Biztos remek hely annak, aki ki akar lépni a világból

Átutazóban azért érdemes megnézni a falu határát a Morinj-nyal ellentétes oldalán. Ez a kotori öböl „nyaka”, az öböl legkeskenyebb része. Gyönyörű a kilátás az öbölre, szemben Perast és a 2 hozzátartozó sziget. Mind a kotori, mind a risani öböl megtekinthető erről a pontról. A turisták előszeretettel fotózzák egymást a háttérben az öböllel. Hely bőven van az autók számára a megállásra.

A szomszédos település a Herceg Novi községhez tartozó Kamenari, ahonnan átkompozhatunk a túloldalra.