Dobre Vode

(vagy Dobra Voda)

Bartól 6 km-re keleti irányba. Barból 1-2 óránként közlekedik a helyi buszjárat (1 euró/fő/út költséggel).

Ebben az öbölben talán a legszebb a víz… Lehetséges, hogy a falu neve is erre utal (dobar=jó, voda=víz).

A buszmegálló mellől meredeken a “tengerbe csorgó” falu sok kis utcát rejt magába. Különösebb szépséggel nem szembesül az ember, míg le nem ér a partig vezető úton. Az út próbára teszi a fékeket, kb. 1 km, míg leérünk az országút mellől. A tengerpart közelségét az egyre jobban elszaporodó árusok jelzik… Néhány lépés, és előbukkan a part. A teljes szakaszt, mely mintegy fél km hosszan sétány öleli félkörbe. A sétány felett hol 3-4 csillagos szállodák, hol éttermek találhatók. Alul a teljes partszakasz strand.

Az árakat illetően kb. a budvai árakkal megegyező összegekkel szembesülhetünk. Két nyugágy egy napernyővel 10 euró, az ingyenes partszakasz nem jellemző.

Érdemes odafigyelni arra, hogy szállást inkább a falu országút alatt fekvő részében kapjunk. Nincs gond a felette elhelyezkedő szállásokkal sem, ha az ember kondícióban akarja tartani magát egy kicsit a nyaralása során.

A víz kristálytiszta. Az alsó kép jobb oldalán (férfiak kedvéért még egyszer: JOBB oldalán!) látható szikláról kellemeseket lehet csobbanni 1.5, illetve 3 méter magasból.