Črvanj – Ratac

 

 

Tulajdonképpen egy kiálló földnyelv, mely a Susanj és Sutomore közötti határt alkotja. Mondjuk úgy, “félsziget”. A területén hűs kis, gazmentesített erdő és egy régi kápolna romjai találhatóak. Kellemes sétát tehet itt meg az ember, ha már ráunt a nap égető sugaraira.

Itt található a környék egyetlen nudista strandja. Bár a helyi média egy része valamiért rendre tagadja, hogy ez iegy nudistastrand, mindenki tudja, hogy az. A személyes tapasztalatunk annyi, hogy a strand lejáratánál nem akartak minket leengedni, csak ha levetkőzünk meztelenre (ami elég furán hangzott az “ajtónálló” inkább öreg, mint középkorú férfitől, mivel akkor még azt hittük, hogy ez egy egyszerű strand). Végül ezt a fürdőhelyet csak felülről láttuk. Ez bizony egy nudistastand, bárki bármit mond az újságokban.

A Ratac mellett található egy másik strand is, a Beogradska plaza, mely hatalmas vizalatti kerek kavicsairól híres. Ez inkább a susanji Vörös strand része már, mintsem a Ratacé. A Belgrádi strandról láthanak egy képet a cikk alján.