Ada Bojana

Meztelen sziget, a nudisták paradicsoma.

Ulcinj városától 17 km-re keletre található egy egyedülálló kis szigetecske, Ada. Mindössze 5 km2. A strand, valamint az egész üdülőtelep naturista!

A tengerpart homokos, voltaképp a Velika Plaza folytatása. A szigetet két oldalról a Bojana folyó öleli édes vizével (a keleti deltafolyó Albánia határfolyója is egyben), míg a harmadik oldalról, homokos partján a sós vizű tenger az úr. A folyó jobb oldalán is homokos a part. Ada igazi paradicsom a vitorlázók, a különleges színekben pompázó naplementék szerelmeseinek, és a szerelmesek számára. A 80-as évek végéig rendkívül népszerű volt a német turisták körében, majd a ezt a népszerűséget elmosták a délszláv háborúk. Most újra azon dolgoznak a helyiek, hogy visszahozzák a régi idők hírnevét. A part 13000 fürdőzőnek biztosít helyet.

Horgászparadicsom, természeti paradicsom, sűrű növényzet, lovasparadicsom, szörfparadicsom… ha ez önmagában nem elég, az említett tevékenységek kombinálhatók a nudizmussal. Nyilván van egy feeling-je a meztelen lovaglásnak, naplementében, a part mentén…